Passion4Kids

Passion4kids 2021

Passion4kids online

Zwijndrechtse Waard, Alblasserdam, Ridderkerk, maart 2021 – Waar corona vorig jaar nog zorgde voor een afgelasting van Passion4kids, gaat dit unieke muziekevenement naar het voorbeeld van de bekende tv-productie The Passion dit jaar door. Op woensdag 31 maart om 19.00 uur wordt de unieke online uitvoering van Passion4kids op het YouTubekanaal van PIT kinderopvang & onderwijs geplaatst en kan iedereen meegenieten. Een primeur vanwege corona.

Dit jaar zorgt een klein team van kinderen, PIT’ers en vrijwilligers van de christelijke kindcentra De Rank en De Notenbalk van PIT voor de vertolking van het verhaal van opoffering, vergeving, liefde, verbondenheid en vooral hoop voor de toekomst. De voorbereidingen voor Passion4kids zijn inmiddels in volle gang, maar heel anders dan gebruikelijk. “Corona vraagt van ons allemaal de nodige extra creativiteit en flexibiliteit, maar we werken met dezelfde passie als bij de vijf voorgaande edities. Het belooft weer een mooie voorstelling te worden. De tocht met het verlichte kruis is helaas niet mogelijk, hopelijk kan dat volgend jaar weer wel,” vertelt Anneke van de Pol, directeur van De Rank in Heerjansdam en De Notenbalk in Zwijndrecht.

Passion4kids vertelt het paasverhaal uit de Bijbel en is verbonden met de christelijke identiteit van PIT kinderopvang & onderwijs. “We zijn blij dat we ook dit jaar deze bijzondere vertelling over de laatste uren van het leven van Jezus en van hoop voor de toekomst met veel mensen kunnen delen. Ik ben trots op de inzet, het enthousiasme en al talent dat we in huis hebben,” aldus bestuurder Ad Vos van PIT.

Bij de Passion hoort ook een verteller en dit jaar neemt Hein van der Loo, burgemeester van de gemeente Zwijndrecht, graag deze rol op zich. Pasen heeft voor hem een speciale betekenis. “Behalve dat ik met Pasen ben geboren en mijn moeder mij vaak een paaskind noemt, vind ik het paasverhaal over het sterven en de herrijzenis van Jezus heel mooi. Het is aangrijpend en verdrietig. Jezus geeft zijn leven en brengt daarmee het grootste offer om ons mensen te redden.”  De verteller heeft een belangrijke rol. Hij leidt Passion4kids in, introduceert de hoofdrolspelers, is de verbindende schakel tussen de verschillende scènes en heeft het slotwoord.

Via deze link is de video te bekijken: https://www.pit-ko.nl/pg-26447-7-126088/pagina/passion4kids.html