Pasen 2022

Passion4kids 2022 live en met publiek in Hendrik-Ido-Ambacht

Hendrik-Ido-Ambacht, Heerjansdam, Alblasserdam, Ridderkerk, 5 maart 2022 – Op woensdag 13 april heeft Hendrik-Ido-Ambacht de primeur: vanaf 18.30 uur vindt dan Passion4kids 2022 van PIT kinderopvang & onderwijs voor het eerst in deze gemeente plaats. Live en met publiek in het Baxpark, als de coronasituatie blijft zoals deze nu is.

Passion4kids is een uniek muziekevenement – naar het voorbeeld van de bekende tv-productie The Passion – waarbij kinderen aan de hand van Nederlandse moderne popnummers het paasverhaal over de laatste uren van het leven van Jezus en van hoop voor de toekomst vertellen. Voerde De Notenbalk van PIT in Zwijndrecht in 2015 Passion4kids als eerste kindcentrum in Nederland uit, dit jaar is het de beurt aan de kinderen, pedagogisch medewerkers en leerkrachten van De Meander, De Wijngaard en De Tweestroom, de drie kindcentra van PIT in Hendrik-Ido-Ambacht. Daarbij krijgen ze hulp van ouders en andere vrijwilligers.

Elkaar steunen

In december is met de voorbereidingen gestart. De kinderen hebben via filmpjes auditie gedaan voor de hoofdrollen, de muziek is gekozen, het koor is samengesteld en de zangrepetities zijn begonnen. Marleen de Gruijter, directeur kinderopvang & onderwijs van De Wijngaard: “Maar pas toen duidelijk werd dat na een jaar waarin Passion4kids moest worden afgelast en een jaar waarin de kinderen van De Rank Passion4kids via YouTube hebben uitgevoerd, we nu weer live en met publiek mogen optreden zijn we echt losgegaan.”

“We hebben de studio-opnames achter de rug en gaan de komende week op locaties in Ambacht filmen,” haakt Caroline Scheurwater, directeur kinderopvang & onderwijs van De Meander, in. “Ook zijn we druk bezig met het vinden van sponsoren en het bekijken van de route voor de tocht met het verlichte kruis waaraan de kinderen, hun ouders en andere betrokkenen en belangstellenden kunnen deelnemen.”

Passion4kids is verbonden met de christelijke identiteit van PIT kinderopvang & onderwijs. Ronald van der Veen, directeur kinderopvang & onderwijs van De Tweestroom: “Het is en blijft elk jaar opnieuw mooi en uitdagend om Passion4kids te organiseren. Bij iedere editie blijkt weer wat een bijzondere talenten de kinderen in huis hebben. Het is prachtig om te zien hoe de kinderen samenwerken, elkaar steunen en met veel plezier toewerken naar 13 april.” Voor meer informatie: www.pit-ko.nl/passion4kids.

Pasen met Praiseband All in One dit jaar in Lekkerkerk, Lexmond en Zwijndrecht

Praiseband tourt met Pasen door de regio.

AMEIDE, maart 2022 – Praiseband All in One tourt dit jaar met een nieuw paasprogramma door de regio. Ze zijn te vinden in de kerken van Ameide (2 april), Lexmond (16 apil) en Zwijndrecht (17 april). Na het succes van de eerdere Kersttours is besloten nu een veelzijdig Paasprogramma aan te bieden.

“Onze bezoekers zijn inmiddels bekend met ons eigen strijkorkest. Ook nu gaan de strijkers mee, maar zijn ze meer dan verdubbeld in aantal,” vertelt bandleider Otmar van Driel enthousiast. “Daarnaast worden we versterkt door een achtergrondkoor en er werken ook een aantal blazers mee. We staan in totaal met 31 mensen op het podium. De repetities zijn inmiddels weer in volle gang en er zit weer van alles tussen; van heel bekend tot helemaal nieuw. De arrangementen zijn zelf geschreven om muzikaal weer uit te kunnen pakken.”

De boodschap: ‘Wie is die Man’

“Als band vinden we het belangrijk dat mensen niet alleen een fijne avond hebben om te zingen en luisteren, maar dat ze een boodschap meekrijgen die er toe doet,” legt Otmar uit. “Dit jaar is ‘Wie is die Man’ het thema voor de concerten. Voor veel mensen is geloven iets abstracts. Wij proberen het heel persoonlijk te maken door op zoek te gaan naar wie die Man is om wie Pasen draait.”

 Al 17 jaar een begrip

De Termeise band is inmiddels een begrip geworden en speelt door het hele land concerten en tijdens (trouw)diensten. Ze staan bekend om hun bijzondere arrangementen van bekende nummers. Voor christelijke muzikanten in de Alblasserwaard zijn ze een broedplaats voor nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast weten ze ook een brug te slaan van het podium naar het publiek om zo hun boodschap over te kunnen brengen.

Reserveren

Reserveren kan via www.praisebandallinone.nl. De toegang is gratis, maar er is wel een collecte.  De concerten beginnen om 19:30. De band adviseert om snel te reserveren, want voorgaande jaren waren de beschikbare plaatsen snel vergeven. Beleef Pasen met ons mee en ontdek zelf: ‘Wie is die Man?’