Meer over geloven

Wat is Alpha?

START ONLINE ALPHA-CURSUS IN ZWIJNDRECHT

Woensdag 10 februari 20.00-21.30 uur start de eerste les van de onlinecursus via Zoom geïnitieerd door de stichting KiZ (Kerken in Zwijndrecht). We leven in een bijzondere tijd en door de omstandigheden kunnen we bijna niet samenkomen. Alpha geeft alle mensen de kans om op deze manier de zin van het leven te onderzoeken en God en de Bijbel beter te leren kennen. Er is genoeg ruimte voor persoonlijke vragen. De avonden beginnen met een informele ontmoeting en nadat we de Alpha video over een onderwerp bekeken hebben, praten we in kleine groepjes door aan de hand van diverse vragen.  Onderwerpen die aan bod komen zijn: Wie is Jezus? Hoe zit het met de Heilige Geest? Bidden, waarom en hoe? Hoe relevant is het christelijk geloof? De Alpha cursus is laagdrempelig, leerzaam en wordt kosteloos aangeboden. Vanaf 10 februari tot 21 april tien weken lang elke woensdagavond en één keer in een weekend. Iedereen is van harte welkom mee te doen en nodig gerust mensen in je omgeving hiervoor uit!

Voor meer informatie kunt u ook bellen met  06 36 09 12 26

Bekijk de Alpha website

0 sessies
0,00 Gratis deelname

Aanmelden voor Alpha cursus online

Het verhaal van Jason

Voor wie is Alpha?

De Alpha cursus is voor iedereen die:

• meer over het christelijk geloof wil weten
  • pas christen is geworden
  • de basis van het geloof (nog) eens wil doordenken

Iedereen kent de momenten dat je jezelf vragen stelt als: “Waarom ben ik hier?” en “Wat is eigenlijk de zin van het leven?”. Deze vragen worden vooral gesteld rondom life events als geboorte, sterven, verandering van baan, werkeloosheid, enz.

Soms worden die vragen weer weggestopt, maar liever zien we natuurlijk dat die vragen gesteld worden op jouw Alpha. Bij Alpha ga je met elkaar op zoek naar een antwoord op deze en soortgelijke levensvragen. Een Alpha vindt meestal ‘s avonds plaats en start vaak met een heerlijke maaltijd. Er is tijd voor ontmoeting en een goed gesprek. Daarna wordt er een inleiding gehouden over een bepaald thema. Na de inleiding ga je uiteen in kleine groepjes, waar ruimte is om alle vragen te stellen die je hebt.

Waar kan je de Alpha volgen?

Op de kaart hieronder vind je de Alpha cursuslocaties in de regio en (contact)informatie.