Kinderkerstevent

Stichting Kerken in Zwijndrecht (KiZ) organiseert de lampionnenoptocht op vrijdag 16 december 2022

Op vrijdagavond 16 december wordt traditiegetrouw de lampionnenoptocht in Zwijndrecht georganiseerd. Tijdens de lampionnenoptocht wordt het kerstverhaal over de geboorte Jezus verteld op een interactieve en eigentijdse wijze. Wij geloven dat Jezus geboren is en ons vrijmaakt van alles wat ons ervan weerhoudt om Gods volmaakte liefde te kunnen ontvangen en door te geven aan de mensen om ons heen. We vieren dus het feest van het Licht, kom u/jij ook?

Vanaf 18.00 uur verzamelen we op het schoolplein van het Walburg College. De eerste groep deelnemers vertrekt om 18.30 uur en volgt de ‘Ster’ die de weg wijst naar Bethlehem. De laatste groep vertrekt om 20.00 uur. Onderweg komt het verhaal van de geboorte van Jezus tot leven. Loop mee en ontdek waarom Jozef en de hoogzwangere Maria op reis moesten, maak kennis met de herders in het veld en ontmoet Jozef en Maria en het kindje Jezus in de stal. Op het eindpunt van de lampionnenoptocht wacht per gezin nog een leuke verrassing.

Praktische informatie

Op de website van KiZ kun je een sjabloon vinden voor het knutselen van een lampion. Heb je zelf een lampje, neem deze dan mee. Heb je geen lampje voor in de lampion, dan kan je er eentje van ons gebruiken. Bij het eindpunt kun je deze dan weer inleveren.

Sjabloom lampion downloaden, Klik hier!

Over KiZ

Stichting KiZ is opgericht in 2019 en verbindt meer dan tien verschillende kerken en gemeenten in Zwijndrecht. Onze doelstelling is het verbinden, ondersteunen en stimuleren van christelijke gemeenschappen in het zijn en verkondigen van het goede nieuws van Heer Jezus Christus, Gods Zoon, de Redder. Met elkaar willen wij een positieve bijdrage leveren aan de inwoners van Zwijndrecht en de samenwerking tussen de kerken bevorderen.

Een van de activiteiten is het organiseren van het jaarlijkse Kinder Kerst Event.

Met een team aan enthousiaste vrijwilligers wordt er op dit moment hard gewerkt aan de voorbereidingen van het Kinder Kerst Event. Via de Facebook-pagina Kinder Kerst Event blijf je op de hoogte van ons nieuws.